Terveellistä Luonnollista kalaöljyä kaikenikäisille

WHO (Maailman terveysjärjestö) suosittelee tyydyttämättömien rasvahappojen säännöllistä saamista rasvaisesta kalasta (vähintään 2 kertaa viikossa) sydän- ja verisuonijärjestelmän hyvään toimintaan.

 

EFSA (Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto) suosittelee, että 20-35% energian tarpeesta tyydytetään rasvalla. Rasva on ehkä tärkein yksittäinen energianlähde – elimistö tarvitsee sitä monissa toiminnoissaan, kuten rasvaliukoisten vitamiinien imeytymisessä.

Kuitenkin, EFSA selvästi painottaa, että tyydyttyneiden rasvojen osuus tulisi olla mahdollisimman alhainen, ja vastaavasti tyydyttämättömien (kuten useimpien kalaperäisten) rasvahappojen osuus huomattavasti suurempi.

 

Yhteenvetona; Tarvitsemme rasvaa, mutta sen pitää olla terveellistä rasvaa. Tällaista terveellistä, tyydyttämätöntä rasvaa on kalassa luonnostaan. Niitä ovat omega-3, omega-6, omega-7, omega-9 ja omega-11 rasvahapporyhmät. Jos haluat rasvaisesta kalasta saatavat terveyshyödyt, käytä ruokavaliossasi kalaöljyä, jossa koko rasvaisen kalan rasvahappokoostumus on muuttamattomana, luonnollisessa muodossaan.

Kalaöljy sisältää luonnostaan pitkän listan terveysvaikutteisia tyydyttämättömiä rasvahappoja. Kysymys ei ole vain Omega-3:n EPA-rasvahaposta (eikosapentaeenihappo) tai DHA-rasvahaposta (dokosaheksaeenihappo), vaan myös välttämättömistä

rasvahapoista, kuten ALA:sta (alfalinoleenihappo), LA:sta (linolihappo), tai Omega-3:n rasvahappo DPA:sta (dokosapentaeenihappo) ja monista muista, joilla useimmiten on jonkin (3-11) omega-rasvahaporyhmän luokitus.

 

Tunnetuimmat OMEGA rasvahapot ovat Omega-3, Omega-6 Omega-7, Omega-9 ja Omega-11.

 

Tyydyttämättömät OMEGA rasvahapot ovat tärkeitä solukalvojen rakenneosia, jotka osallistuvat niiden toimintaan, ylläpitäen hyvää terveyttä. Kalassa on luonnollisesti monenlaisia OMEGA rasvahappoja, ei siis pelkästää Omega-3:sta, vaikka tämä rasvahappo-ryhmä onkin nykyään tunnetuin.

Luonnollisen kalaöljyn terveysvaikutukset

Ecolomega®

Minuutintuore – Superfood kalaöljy

Ecolomega on ainutlaatuista ja siihen on kolme syytä:

Ecolomega® -kalaöljyyn käytettävät sateenkaariraudut nostetaan asuinlammestaan muutamassa minuutissa ja kuljetetaan elävänä omassa kasvuvedessään uutoslaitokseen noin 50 kilometrin matkan. Kuten tiedämme, kala alkaa hajoamaan ja siinä oleva rasva hapettumaan heti kun se on kuollut.

 

Minuutintuoreet kalat ja äärimmäisen nopea uutosprosessi ovat avaimet kaikkein korkeimman laatuiseen öljyyn, joka ei maistu tunkkaiselta, eikä haise vanhalta kalalta ja aiheuta ikäviä röyhtäisyjä. Ecolomega® -kalaöljyä ei tarvitse käsitellä, puhdistaa eikä muuttaa keinotekoisesti. Se on yhtä tuoretta, kuin se on ollut kalan eläessä!

Ecolomega® -kalaöljy uutetaan pienistä makeanveden sateenkaarirauduista, joita paikallisväestö kutsuu pikkuforelleiksi. Ne elävät puhtaalla, suojellulla sisävesialueella Tanskassa, ja niiden kasvatuslammet on erotettu luonnonvesistä. Vesi jossa kalat kasvavat on puhdistettua ja hapetettua pohjavettä, jota kierrätetään ja käsitellään luonnollisella puhdistus- ja hapetusmenetelmällä ympäristön suojelemiseksi ja kalojen pitämiseksi terveinä.

 

Tästä syystä Ecolomega on niin vapaa ympäristösaasteista ja raskasmetalleista, että useimmat niiden jäämistä alittavat arvot, jotka ovat ylipäätään mitattavissa.

Ecolomega® -kalaöljyssä on tallella kaikki kalan luonnolliset rasvahapot. Puhtaassa, aidossa luonnollisessa kalaöljyssä on jäljellä myös Omega-6, -7, -9 ja -11-rasvahapot, siinä järjestyksessä ja niissä määrissä kuin ne ovat elävässä kalassa. Tätä seikkaa kannattaa miettiä!

 

Luonnonlaki määrää, että kun jotain lisätään, toista on vähennettävä. Kalaöljyt, joiden EPA-ja DHA-pitoisuuksia on keinotekoisesti nostettu korkeammiksi, sisältävät näin ollen vähemmän muita omega-3 rasvahappoja, esimerkiksi välttämätöntä ALA:a. Keinotekoista muuntamista on tietenkin myös kalaöljyn kemiallinen puhdistus, jota tarvitaan jos öljy tulee kaukaa, maailman saastuneilta meriltä.

COPYRIGHT © 2012-2017

ABOA MEDICA.

ALL RIGHTS RESERVED.

Terveellistä Luonnollista kalaöljyä kaikenikäisille

WHO (Maailman terveysjärjestö) suosittelee tyydyttämättömien rasvahappojen säännöllistä saamista rasvaisesta kalasta (vähintään 2 kertaa viikossa) sydän- ja verisuonijärjestelmän hyvään toimintaan.

 

EFSA (Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto) suosittelee, että 20-35% energian tarpeesta tyydytetään rasvalla. Rasva on ehkä tärkein yksittäinen energianlähde – elimistö tarvitsee sitä monissa toiminnoissaan, kuten rasvaliukoisten vitamiinien imeytymisessä.

Kuitenkin, EFSA selvästi painottaa, että tyydyttyneiden rasvojen osuus tulisi olla mahdollisimman alhainen, ja vastaavasti tyydyttämättömien (kuten useimpien kalaperäisten) rasvahappojen osuus huomattavasti suurempi.

 

Yhteenvetona; Tarvitsemme rasvaa, mutta sen pitää olla terveellistä rasvaa. Tällaista terveellistä, tyydyttämätöntä rasvaa on kalassa luonnostaan. Niitä ovat omega-3, omega-6, omega-7, omega-9 ja omega-11 rasvahapporyhmät. Jos haluat rasvaisesta kalasta saatavat terveyshyödyt, käytä ruokavaliossasi kalaöljyä, jossa koko rasvaisen kalan rasvahappokoostumus on muuttamattomana, luonnollisessa muodossaan.

Kalaöljy sisältää luonnostaan pitkän listan terveysvaikutteisia tyydyttämättömiä rasvahappoja. Kysymys ei ole vain Omega-3:n EPA-rasvahaposta (eikosapentaeenihappo) tai DHA-rasvahaposta (dokosaheksaeenihappo), vaan myös välttämättömistä

rasvahapoista, kuten ALA:sta (alfalinoleenihappo), LA:sta (linolihappo), tai Omega-3:n rasvahappo DPA:sta (dokosapentaeenihappo) ja monista muista, joilla useimmiten on jonkin (3-11) omega-rasvahaporyhmän luokitus.

 

Tunnetuimmat OMEGA rasvahapot ovat Omega-3, Omega-6 Omega-7, Omega-9 ja Omega-11.

 

Tyydyttämättömät OMEGA rasvahapot ovat tärkeitä solukalvojen rakenneosia, jotka osallistuvat niiden toimintaan, ylläpitäen hyvää terveyttä. Kalassa on luonnollisesti monenlaisia OMEGA rasvahappoja, ei siis pelkästää Omega-3:sta, vaikka tämä rasvahappo-ryhmä onkin nykyään tunnetuin.

Luonnollisen kalaöljyn terveysvaikutukset

Ecolomega®

Minuutintuore – Superfood kalaöljy

Ecolomega on ainutlaatuista ja siihen on kolme syytä:

Ecolomega® -kalaöljyyn käytettävät sateenkaariraudut nostetaan asuinlammestaan muutamassa minuutissa ja kuljetetaan elävänä omassa kasvuvedessään uutoslaitokseen noin 50 kilometrin matkan. Kuten tiedämme, kala alkaa hajoamaan ja siinä oleva rasva hapettumaan heti kun se on kuollut.

 

Minuutintuoreet kalat ja äärimmäisen nopea uutosprosessi ovat avaimet kaikkein korkeimman laatuiseen öljyyn, joka ei maistu tunkkaiselta, eikä haise vanhalta kalalta ja aiheuta ikäviä röyhtäisyjä. Ecolomega® -kalaöljyä ei tarvitse käsitellä, puhdistaa eikä muuttaa keinotekoisesti. Se on yhtä tuoretta, kuin se on ollut kalan eläessä!

Ecolomega® -kalaöljy uutetaan pienistä makeanveden sateenkaarirauduista, joita paikallisväestö kutsuu pikkuforelleiksi. Ne elävät puhtaalla, suojellulla sisävesialueella Tanskassa, ja niiden kasvatuslammet on erotettu luonnonvesistä. Vesi jossa kalat kasvavat on puhdistettua ja hapetettua pohjavettä, jota kierrätetään ja käsitellään luonnollisella puhdistus- ja hapetusmenetelmällä ympäristön suojelemiseksi ja kalojen pitämiseksi terveinä.

 

Tästä syystä Ecolomega on niin vapaa ympäristösaasteista ja raskasmetalleista, että useimmat niiden jäämistä alittavat arvot, jotka ovat ylipäätään mitattavissa.

Ecolomega® -kalaöljyssä on tallella kaikki kalan luonnolliset rasvahapot. Puhtaassa, aidossa luonnollisessa kalaöljyssä on jäljellä myös Omega-6, -7, -9 ja -11-rasvahapot, siinä järjestyksessä ja niissä määrissä kuin ne ovat elävässä kalassa. Tätä seikkaa kannattaa miettiä!

 

Luonnonlaki määrää, että kun jotain lisätään, toista on vähennettävä. Kalaöljyt, joiden EPA-ja DHA-pitoisuuksia on keinotekoisesti nostettu korkeammiksi, sisältävät näin ollen vähemmän muita omega-3 rasvahappoja, esimerkiksi välttämätöntä ALA:a. Keinotekoista muuntamista on tietenkin myös kalaöljyn kemiallinen puhdistus, jota tarvitaan jos öljy tulee kaukaa, maailman saastuneilta meriltä.